Hvilke krydderurter til hvilken mat?
Her har du en enkel oversikt over hvilke krydderurter som passer til hvilken hovedingrediens – men husk; det er lov å prøve seg fram på egen hånd!
Pek på ønsket krydderurt, så kommer det opp hva den passer til. Klikk på den for å lese mer om krydderurten
Middelhavskjøkken, oljer og marinader, tomatretter, salater, alle typer kjøtt og stekt fisk, gryter, pasta og pizza.
Persille kan brukes til det meste! Finhakkes og strøs på smørbrød, supper, eggretter fisk, kokte poteter og alltid i tospann med majones og sauser. I gryteretter gjør persille seg godt sammen med andre krydder, og den er god til å fremheve andre smaker.
Estragon har en kraftig og god smak. Når den hakkes, passer estragon ypperlig til stekt kjøtt, fjærkre, fisk, i tillegg til bernaise-, fløte- og fiskesaus.
Middelhavskjøkken, oljer og marinader, tomatretter, salater, alle typer kjøtt og stekt fisk, gryter, pasta og pizza.
Salater og supper. Grønnsaker. Chutney.
Matretter fra Østen og Mexico – salsa!
Mynte passer til desserter, ulike matretter fra Østen, lam, dressinger, chutney og selvsagt myntegele!
Pizza, fiskeretter, tomatsauser og gryteretter.
Stekt og grillet kjøtt. Grønnsaker og tomat.
Lammekjøtt, fisk, vilt og okse. Tomatsauser og marinader. Stekte poteter. Grønnsaker.
Kjøtt med mye fett- gås, and og svin,
fet fisk, kraftige kjøttretter. Oljer.
Mild smak av sitron. Salat og frukt. Lam, svin og kylling. Desserter. Friske blader til te.
Spennende krydderurt med pikant, pepret lakrissmak. Et «must» i thailandsk matlaging.
Pasta, soups, stews. All kinds of meat and fish. Marinades. Vegetables.
Middelhavskjøkken, oljer og marinader, tomatretter, salater, alle typer kjøtt og stekt fisk, gryter, pasta og pizza.
Persille kan brukes til det meste! Finhakkes og strøs på smørbrød, supper, eggretter fisk, kokte poteter og alltid i tospann med majones og sauser. I gryteretter gjør persille seg godt sammen med andre krydder, og den er god til å fremheve andre smaker.
Salater og supper. Grønnsaker. Chutney.
Matretter fra Østen og Mexico – salsa!
Pizza, fiskeretter, tomatsauser og gryteretter.
Stekt og grillet kjøtt. Grønnsaker og tomat.
Estragon har en kraftig og god smak. Når den hakkes, passer estragon ypperlig til stekt kjøtt, fjærkre, fisk, i tillegg til bernaise-, fløte- og fiskesaus.
Middelhavskjøkken, oljer og marinader, tomatretter, salater, alle typer kjøtt og stekt fisk, gryter, pasta og pizza.
Mynte passer til desserter, ulike matretter fra Østen, lam, dressinger, chutney og selvsagt myntegele!
Lammekjøtt, fisk, vilt og okse. Tomatsauser og marinader. Stekte poteter. Grønnsaker.
Kjøtt med mye fett- gås, and og svin,
fet fisk, kraftige kjøttretter. Oljer.
Mild smak av sitron. Salat og frukt. Lam, svin og kylling. Desserter. Friske blader til te.
Spennende krydderurt med pikant, pepret lakrissmak. Et «must» i thailandsk matlaging.
Pasta, soups, stews. All kinds of meat and fish. Marinades. Vegetables.
Tips & Råd fra Gartnerne
Tips for dyrking av salat i bed eller krukker
Det er enkelt å plante, lett å høste og smaker kjempegodt – og er...
Dyrking av urter? – her er våre tips til hvordan du lykkes
Dyrking av urter? – her er våre tips til hvordan du lykkesEr du...
Viken Gartneri på Frostakonferansen 2022
Viken Gartneri på Frostakonferansen 2022 Nyskapningen...
Varmegjenvinning hos Viken Gartneri Frosta
Varmegjenvinning hos Viken Gartneri Frosta Hør Karl Martin Viken...
Gjenbruk av torv
Hos Viken Gartneri ønsker vi å gjenbruke mest mulig Gjenbruk av torv...
Fullt hus på Viken Gartneri sin åpning
Omvisning på Viken Gartneri sitt nye verktikalprodusjonsanlegg Den...