"

Kategori

Kommentarer

Publisert dato

06/03/2022

Publisert av

Nettredaktøren

Hos Viken Gartneri ønsker vi å gjenbruke mest mulig

Gjenbruk av torv fra salatdyrking er at av mage tiltak Viken Gartneri foretar for å redusere miljøavtrykket vårt.

Det vi ser her, er en crispisalat. Den står i potte her, men potta blir ikke med ut til forbruker. Da har vi kuttet av potta og torva. Dette er jo et kjempefint produkt. torva kan veldig godt brukes til jordforbedring på det som produseres ute på friland, forteller daglig leder Karl Martin Viken

Det vi gjør, er å kompostere denne torva. Potta er biologisk nedbrytbar så den blir også kompostert. Så tar vi dette med oss ut på jordene og skaper en bedre jordhelse for det vi produserer ute på friland, som igjen gir bedre produkter. Alt du ser her gjenbrukes. Torva og potta brytes ned.

2 millioner potter gjenvinnes hvert år

På ett år forbruker vi ca 2 millioner potter til våre salater. Det vil si at det blir tilsvarende mange potter som ikke går ut til forbruker og blir avfall. Det syns vi er et viktig bidrag i å redusere vårt miljøavtrykk.

Pakking av salat på Viken Gartneri

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Har du lest denne?

Viken Gartneri på Frostakonferansen 2022

Viken Gartneri på Frostakonferansen 2022

Nyskapningen Frostakonferansen gikk av stabelen for første gang 17. juni 2022 med lokale og nasjonale innledere og deltagere, og fokus var på Konkurransekraft i mat og Frosta Gartneri holdt ett innlegg om nyskapning i grøntnæringa