Det er enkelt å plante, lett å høste og smaker kjempegodt – og er veldig sunt!
Salat i bed
Salat plantet i bed har best av muldrik og veldrenert jord. Jorda må være næringsrik og kan med fordel gjødsles med vanlig pelletert hagegjødsel eller husdyrgjødsel før utplanting.
Plantene bør ikke tørke ut, vannes regelmessig, og særlig oppmerksomhet kreves i sol og oppholdsvær. Vanning hver dag er nødvendig de første ukene.
Cirka 4 uker etter planting kan du gjødsle litt på nytt – enten med litt vanlig, pelletert hagegjødsel som du legger oppå jorda , husdyrgjødsel– eller for eksempel flytende økologisk plantenæring spesielt for grønnsaker.
Salaten er ferdig ca. 7 uker etter utplanting, elt etter hvor tidlig du planter den, og hvor varmt det har vært i perioden.
Salat i krukker
Den går helt fint å dyrke salat i krukker. Det er enkelt og du slipper å måtte dele avlingen med snegler og andre glupske vesener, som det har lett for å bli mye av i en salatåker på friland. Flygende insekter kan stikke innom å forsyne seg, men de holder du enkelt på avstand med å dekke til salaten med en lett fiberduk e.l.
I krukke bør du velge en god og næringsrik jord. Som alt annet som skal gi avling, bør salat gjødsles litt. Det krever endel næring for å produsere salat, slik at det er greit å starte med gjødslet jord først som sist.
Du kan ha salat i både sol og halvskygge. Vokser fortest i sol naturligvis, men blir like god på smak i skygge.
- Plantene bør ikke tørke ut, men vannes regelmessig , ofte hver dag gjennom hele sommeren.
- Salaten er ferdig til å spise omtrent 4 -5 uker etter utplanting, alt etter sol og værforhold.
Lykke til! Og husk – når du har spist opp salaten, så kan du kjøpe både hjertesalat og Crispi fra oss i butikken
0 kommentarer