"

Kategori

Kommentarer

Publisert dato

06/16/2022

Publisert av

Nettredaktøren

Varmegjenvinning hos Viken Gartneri Frosta

Hør Karl Martin Viken fortelle om Viken Gartneris unike satsning på varmegjennvinning for å spare miljøet.

Samarbeid med Sintef og Norsk Gartnerforbund

Det er vi her på Viken Gartneri som står bak hele prosjektet, men vi har hatt godt samarbeid med Norsk Gartnerforbund og lokale entreprenører. Og sammen med Sintef skal vi finne den mest bærekraftige måten å produsere helårs salater og urter i Norge. Vi er nok de første i Norge og forsåvidt USA og i Europa til i så stor skala, ta ut effektene av de to produksjonsmetodene. Med det nye varmegjennvinningssystemet kan vi hente ut inntil 1,5 millioner kilowatttimer i besparelse

Skal vår produksjon stå seg om 10-15 år, så må vi gjøre alt vi kan for å ha et lavest mulig avtrykk på vår energibruk

Karl Marin Viken

Daglig leder, Viken Gartneri

Pakking av salat på Viken Gartneri

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Har du lest denne?

Viken Gartneri på Frostakonferansen 2022

Viken Gartneri på Frostakonferansen 2022

Nyskapningen Frostakonferansen gikk av stabelen for første gang 17. juni 2022 med lokale og nasjonale innledere og deltagere, og fokus var på Konkurransekraft i mat og Frosta Gartneri holdt ett innlegg om nyskapning i grøntnæringa