Viken Gartneri på Frostakonferansen 2022
Nyskapningen Frostakonferansen gikk av stabelen for første gang 17. juni 2022 med lokale og nasjonale innledere og deltagere, og fokus var på Konkurransekraft i mat og Frosta Gartneri holdt ett innlegg om nyskapning i grøntnæringa
VERDEN TRENGER «GRØNN» MAT, TEKNOLOGI OG KUNNSKAP. TRØNDERSKE BEDRIFTER MÅ JOBBE ENDA SMARTERE MOT 2030. HVA GJØR VI?
Europeisk Matregion 2022
Trøndelag er i år Europeisk matregion i 2022 (European Region of Gastronomy 2022.) og Frostafestivalen var lagt som et arrangement under dette. Mange kjente kapasiteter innen matproduksjon, distribusjon og salg deltok i tillegg til politikere og forskere.
Konfransier Arne Hjeltnes loset oss gjennom hele konferansen solid og med sin vante dose humor, hvor vi fikk høre dir. i NHO, Ole Erik Almlid og adm. dir. i Reital Retail, Ole Robert Reitan, Fylkesordfører Tore O. Sandvik.
Fra Autoagri fikk vi presentert en nyutvikler, autonom «traktor» og vi fikk høre Maren Stene fra Stene Gård, Eva Hojem fra Hojem Gård og det var innlegg fra Credo og To Rom og Kjøkken
Anne Kjersti Bakken, forskningsleder i matdivisjonen NIBIO snakket om utviklingstrekk i næringa, med fokus på miljø og bærekraft, og trakk fram Viken Gartneri sin satsning på hybridproduksjon som det «rette måten» å tenke miljø på i framtia.
Frostachips det neste store?
Tommy Hanson Wikmark, gründer og daglig leder i FrostaChips presenterte sin spreke og spennende satsning på premium chips, med poteter fra Fosta, i samarbeid med Produsentpakkeriet Trøndelag
Nyskaping i grøntnæringa
Vår egen Karl Martin Viken holdt et innlegg for det lydhøre publikummet om «Hvordan jobber vi med nyskaping og teknologi, vertikal produksjon og posisjonering for fremtida? Hvilke utfordringer møter vi» og du kan høre hele innlegget i videoen under her
0 kommentarer