Hvilke krydderurter til hvilken mat?
Her har du en enkel oversikt over hvilke krydderurter som passer til hvilken hovedingrediens – men husk; det er lov å prøve seg fram på egen hånd!
Pek på ønsket krydderurt, så kommer det opp hva den passer til. Klikk på den for å lese mer om krydderurten
Middelhavskjøkken, oljer og marinader, tomatretter, salater, alle typer kjøtt og stekt fisk, gryter, pasta og pizza.
Persille kan brukes til det meste! Finhakkes og strøs på smørbrød, supper, eggretter fisk, kokte poteter og alltid i tospann med majones og sauser. I gryteretter gjør persille seg godt sammen med andre krydder, og den er god til å fremheve andre smaker.
Estragon har en kraftig og god smak. Når den hakkes, passer estragon ypperlig til stekt kjøtt, fjærkre, fisk, i tillegg til bernaise-, fløte- og fiskesaus.
Middelhavskjøkken, oljer og marinader, tomatretter, salater, alle typer kjøtt og stekt fisk, gryter, pasta og pizza.
Salater og supper. Grønnsaker. Chutney.
Matretter fra Østen og Mexico – salsa!
Mynte passer til desserter, ulike matretter fra Østen, lam, dressinger, chutney og selvsagt myntegele!
Pizza, fiskeretter, tomatsauser og gryteretter.
Stekt og grillet kjøtt. Grønnsaker og tomat.
Lammekjøtt, fisk, vilt og okse. Tomatsauser og marinader. Stekte poteter. Grønnsaker.
Kjøtt med mye fett- gås, and og svin,
fet fisk, kraftige kjøttretter. Oljer.
Mild smak av sitron. Salat og frukt. Lam, svin og kylling. Desserter. Friske blader til te.
Spennende krydderurt med pikant, pepret lakrissmak. Et «must» i thailandsk matlaging.
Pasta, soups, stews. All kinds of meat and fish. Marinades. Vegetables.
Middelhavskjøkken, oljer og marinader, tomatretter, salater, alle typer kjøtt og stekt fisk, gryter, pasta og pizza.
Persille kan brukes til det meste! Finhakkes og strøs på smørbrød, supper, eggretter fisk, kokte poteter og alltid i tospann med majones og sauser. I gryteretter gjør persille seg godt sammen med andre krydder, og den er god til å fremheve andre smaker.
Salater og supper. Grønnsaker. Chutney.
Matretter fra Østen og Mexico – salsa!
Pizza, fiskeretter, tomatsauser og gryteretter.
Stekt og grillet kjøtt. Grønnsaker og tomat.
Estragon har en kraftig og god smak. Når den hakkes, passer estragon ypperlig til stekt kjøtt, fjærkre, fisk, i tillegg til bernaise-, fløte- og fiskesaus.
Middelhavskjøkken, oljer og marinader, tomatretter, salater, alle typer kjøtt og stekt fisk, gryter, pasta og pizza.
Mynte passer til desserter, ulike matretter fra Østen, lam, dressinger, chutney og selvsagt myntegele!
Lammekjøtt, fisk, vilt og okse. Tomatsauser og marinader. Stekte poteter. Grønnsaker.
Kjøtt med mye fett- gås, and og svin,
fet fisk, kraftige kjøttretter. Oljer.
Mild smak av sitron. Salat og frukt. Lam, svin og kylling. Desserter. Friske blader til te.
Spennende krydderurt med pikant, pepret lakrissmak. Et «must» i thailandsk matlaging.
Pasta, soups, stews. All kinds of meat and fish. Marinades. Vegetables.
Tips & Råd fra Gartnerne
Viken Gartneri har lansert vertikalproduksjon
Hybridproduksjon - symbiose mellom tradisjonell veksthusproduksjon...
Nå kommer viltkjøttet, og hva passer bedre til de gode høstmiddagene enn Rosmarin og Timian?
Høsten er smaken av viltkjøtt Nå kommer viltkjøttet til din lokale...
Gode råd for å beholde krydderurtene mest mulig friske
Oppbevaring og bruk Riktig lagring av urtene skjer ved...
Prøv våre nye, miljøvennlige krydderurtepakninger!
Enkle krydderpakker for et måltid Viken Gartneri Frosta har lansert...